Klassisk Julekonsert – Solistene

Mikkel Skorpen


Mikkel er 24 år gammel fra Tretten. Han er lyrisk tenor med ambisjoner om en internasjonal karriere som opera-solist. I august 2013 ble han tatt opp på årsstudium i Opera på Operahøgskolen i Oslo hvor han studerer hos tenoren Matthew M. Marriott og siden nylig Elizabeth Norberg-Schultz. I mars i år gjorde han audition og kom inn på master.
Før dette studerte han fire år klassisk sang på et konservatorium i Zwolle, Nederland. Ved siden av studiene i Nederland, jobbet han som oratorium-solist, og har sunget verker av bl.a. Mozart, Franck, Puccini, Janacek og Saint-Saens. I oktober 2013 var han solist i Kroningsmessen av Mozart med det Baltiske Symfoniorkesteret i Gdansk, Polen.
I 2012 vant Mikkel sangkonkurransen MUSICO-liedconcours i Amsterdam, Nederland, og hadde i regi av dette sin første solo-recital i Arnhem juni 2013.
Sommeren 2013 var han finalist i konkurransen for unge sangere i Nice: ”Les Azuriales” og mottok også ”Peer Gynt talentstipend” – for unge talenter fra Gudbrandsdalen, på Peer Gynt festivalen på Gålå.
Mikkel har også sunget tenor soloen i verket ”Carmina Burana” ved flere anledninger blant annet med Drammen Symfoniorkester i Universitetets Aula i Oslo, og med Gjøvik Symfoniorkester i fjellhallen på Gjøvik oktober i år.
Juli i år deltok Mikkel i workshoppen ”Lidal North” på Den norske opera med to roller: Froh i ”Das Rheingold” Av Wagner, og ”Le Doyen du faculte” i Cendrillon av Massenet.
Andre roller han har sunget er Tito i ”La clemenza di Tito” og Tamino i ”Die Zauberflöte” begge av Mozart og Fenton i ”Die lustigen weiber von Windsor” av Otto Nicolai.
I Januar 2015 synger han rollen som Edwin i ”Csardasfyrstinnen” av Kalman, på operahøgskolen i Oslo.

Marte Røe Nåvik


Marte er 22 år gammel fra Lillehammer, og studerer på tredje året ved Norges Musikkhøgskole. Hun har spilt trombone siden hun var 8 år da hun startet på «Rett på musikken»-opplegget i Lillehammer kulturskole. Marte har også spilt fiolin siden hun var 4 år gammel. Hun har vært medlem i Kringsjå skolemusikk, Lillehammer kulturskoles orkester, Kulturskolens storband og Lillehammer Symfoniorkester i en årrekke. Etter videregående gikk hun på Toneheim Folkehøgskole før hun startet på Musikkhøgskolen.
Hun er nå medlem i Chrisitania Blåseensemble, Oslofjord Brass og Big Boss Band.